Vacature: Waanzinnige Webdeveloper

Welke developer heeft een mooie baan voor de boeg?

Buro voor de Boeg is een full-service communicatiebureau in Rotterdam voor merkontwikkeling, positioneringen, marketingcommunicatie met een volwaardig eigen online-team. We bouwen met 15 m/v met veel plezier aan succesvolle concepten, (online) middelen en succesvolle campagnes voor mooie merken, projecten en ambitieuze opdrachtgevers. Onze ruime ervaring in vastgoed, retail, non-profit en business-to-business breiden we nog elke dag uit, ook met prachtige consumentenmerken.

Meebouwen aan succes

Wij zoeken een webdeveloper met passie voor schone (en bij voorkeur werkende) code. We werken in een klein online team aan uitdagende projecten. Daarbij werk je nauw en oplossingsgericht samen met collega’s en de klant.

WordPress is onze basis, andere opensource pakketten zoals Drupal slaan we zeker niet over. Maar bij ons geen standaard thema’s om zelf in elkaar te klikken, maar maatwerk oplossingen die naadloos aansluiten bij de doelstellingen van onze klanten. Hiervoor hebben we een eigen ‘scaffold theme’ gebaseerd op Tailwind, Twig en object georiënteerde PHP-classes. Ontwikkelomgevingen draaien we in Docker, repositories staan in Github en releasen doen we zeker niet zonder te testen in CircleCI.

Wat je kan bereiken

Met jouw inbreng en inventiviteit kan je meehelpen om innovatieve oplossingen te bedenken, in techniek, design en aanpak. Belangrijk is dat je het samen kan en wil doen. Want dan komen we met zijn allen verder.

Wat je online moet kunnen

We vinden soft-skills belangrijker dan hard-skills, je moet in het team passen. Maar als we toch een aantal punten mogen noemen (in volgorde van belangrijkheid):

 • >3 jaar werkervaring, bij een (digitaal) bureau is een pré
 • Kennis van PHP (OOP), JavaScript, Sass en Twig
 • Je kent WordPress als je broekzak
 • Ervaring met versiebeheer (Git), CI/CD en/of Docker

Ervaring met de volgende punten zijn een pré:

 • Drupal ervaring in enige vorm
 • Ervaring met beheer van 160+ websites
 • JavaScript Frameworks zoals React, Vue of Angular
 • Tailwind (of ander Utility framework)
 • Ontwikkelen van native Gutenberg blokken
 • Kennis van WCAG
 • Plug-in development
 • TDD (test driven development)
 • (Cloud) hosting oplossingen
 • DevOps

Goed om te benoemen is dat we veel ruimte bieden voor eigen inbreng en ontwikkeling. Zo besteed je minimaal 10% van je tijd aan (door)ontwikkeling van interne of eigen projecten om onze eigen tech-stack uit te breiden en kennis te vergroten. Natuurlijk vinden we het vooral fijn als we dit intern met elkaar delen.

Wat bieden wij?

Goede primaire en secundaire voorwaarden. Een goede werkplek (zowel thuis als op kantoor) met dito laptop. Een plek in een energiek team met communicatie-specialisten, creatieven en andere WordPress minded vakidioten. Mogelijkheden om door te ontwikkelen en te groeien. Een open bureaucultuur waar je samen werkt aan toffe projecten en successen gevierd worden.

Ons profiel, onze kracht

We zijn één van de 3 bureaus die voor de Gemeente Rotterdam webprojecten en applicaties mogen verzorgen. Dat doen we succesvol, zowel in campagnes, vormgeving, online projecten en digitale innoviteiten. We voelen ons daarnaast uitstekend op ons plek als daadkrachtig adviseur voor ondernemers met de wens te groeien in kwaliteit.

Bijzonder is onze trackrecord in bouwen aan plekken.  In heel Nederland zijn we actief in gebiedsmarketing en vastgoedcommunicatie overal verleggen we stenen, bouwen we merken. Van Abcoude tot Delft, van Nijmegen tot Zwolle, elke keer weer kijken we vanuit de kracht van de plek naar authentieke elementen. Waarbij we story-telling, content-marketing en placemaking onderdeel maken van onze strategie. En een goed werkende website natuurlijk veelal de start en het eind is van customer journeys…

Is dit jouw kans?

Deel je onze liefde voor het vak? Heb je een vrolijke persoonlijkheid, breng je energie en daadkracht mee? En ben je al wat (bureau-)ervaring rijker? Waar wás je dan al die tijd?

Mail je ons je motivatie en CV? Dat kan naar info@burovoordeboeg.nl.
Vragen? Mail dan naar justin@burovoordeboeg.nl of bel 06 23 16 45 75

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Dus recruiters: nee, je hoeft écht niet te bellen…